Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Autóalkatrészek a lakásban? Akár még divatos is lehet!
Autóalkatrészek a lakásban? Akár még divatos is lehet! Valljuk be, kevesen tudjuk elképzelni, hogy a lakásban autóalkatrészekkel vegyük körül magunkat, ennek ellenére egyre divatosabb, hogy egy-egy olyan kiegészítőt helyezzünk el a lakásunk helyiségeiben, amelyek valaha autók alkatrészeként szolgáltak. Az interneten keresgélve számtalan inspiráló ötletet találhatunk ezen irányzat elemeiből.

Cheap Replica Watches Cheap Rolex Replica Rolex Replica

Elhivatott autósok

Köztudott tény, hogy a férfiak jelentős része vonzódik az autókhoz, és sokan közülük még barkácsolni, javítgatni is szeretik autójukat, még akkor is, ha nem ez a szakmájuk. Ők azok, akik akkor is szeretnek foglalatoskodni az autójukkal, ha ezt az autó állapota egyáltalán nem indokolja: szétszerelnek, összeszerelnek, átalakítanak, tisztítanak, fényeznek, és a sort még hosszan folytathatnánk mindazon tevékenységekkel, amelyekkel a szabadidejük legnagyobb részét töltik. Innen már csak egy lépés az a tőlük származó igény, hogy – látva az autóalkatrészek „szépségét” – az autóalkatrészeket (gumiabroncsokat, motorblokkot, vagy akár egy egész autót) valamilyen formában a lakásban is elhelyezhessék, még akkor is, ha azt velük együtt élő párjuk nem nézi jó szemmel. Persze számukra is jó hírrel szolgálhatunk: igényesen elkészítve, precízen kivitelezve egy-egy autóalkatrész segítségével átalakított dohányzóasztal, polc vagy épp fotel, emelheti lakásunk eleganciáját, de egyediségét mindenképp. És higgyük el: a hozzánk érkező vendégeink mind irigykedve nézik új bútordarabunkat.

Autóalkatrészekből bútorok - könnyedén

Az elhasználódott autógumik új funkciókban (virágágyások, játszótéri játékok, stb.) való felhasználása nem újkeletű találmány, legalább harminc éve találkozhatunk velük idehaza is. Mint ahogy szerszámok, kidobásra ítélt gumicsizmák is újjászülethetnek a kertben, úgy ma már az autóalkatrészek lakásban való felhasználására is bőven akad jó és akár követendő példa. Manapság egyre inkább divatossá válik az az irányzat, melynek mottója: alkotni, létrehozni, teremteni valami újat, egyedit, és még jobb, ha azt valami régi, kidobásra ítélt tárgy újrafelhasználásával, átalakításával érjük el.

Régi autók lámpájából némi átalakítással készülhet hangulatvilágítás a hálószobába:A kipufogócsövek is új életre kelhetnek, szintén lámpaként:Tükör a fürdőszobába, egy gumiabroncs némi átalakításával:Teljes autóblokkok, melyek átalakítva irodabútorként funkcionálnak:Nappaliba dohányzóasztal – az autózás szerelmeseinek csakis ilyeneket:Azért ágynak sem utolsó egy ilyen régi Mercedes:Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum