Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Autóalkatrészek a lakásban? Akár még divatos is lehet!
Autóalkatrészek a lakásban? Akár még divatos is lehet! Valljuk be, kevesen tudjuk elképzelni, hogy a lakásban autóalkatrészekkel vegyük körül magunkat, ennek ellenére egyre divatosabb, hogy egy-egy olyan kiegészítőt helyezzünk el a lakásunk helyiségeiben, amelyek valaha autók alkatrészeként szolgáltak. Az interneten keresgélve számtalan inspiráló ötletet találhatunk ezen irányzat elemeiből.

IWC Replica Watches IWC Replica www.iwcwatches.us Omega Replica Watches Omega Replica www.replicaonsale.com Hublot Replica Watches Hublot Replica www.watchesnoble.com

Elhivatott autósok

Köztudott tény, hogy a férfiak jelentős része vonzódik az autókhoz, és sokan közülük még barkácsolni, javítgatni is szeretik autójukat, még akkor is, ha nem ez a szakmájuk. Ők azok, akik akkor is szeretnek foglalatoskodni az autójukkal, ha ezt az autó állapota egyáltalán nem indokolja: szétszerelnek, összeszerelnek, átalakítanak, tisztítanak, fényeznek, és a sort még hosszan folytathatnánk mindazon tevékenységekkel, amelyekkel a szabadidejük legnagyobb részét töltik. Innen már csak egy lépés az a tőlük származó igény, hogy – látva az autóalkatrészek „szépségét” – az autóalkatrészeket (gumiabroncsokat, motorblokkot, vagy akár egy egész autót) valamilyen formában a lakásban is elhelyezhessék, még akkor is, ha azt velük együtt élő párjuk nem nézi jó szemmel. Persze számukra is jó hírrel szolgálhatunk: igényesen elkészítve, precízen kivitelezve egy-egy autóalkatrész segítségével átalakított dohányzóasztal, polc vagy épp fotel, emelheti lakásunk eleganciáját, de egyediségét mindenképp. És higgyük el: a hozzánk érkező vendégeink mind irigykedve nézik új bútordarabunkat.

Autóalkatrészekből bútorok - könnyedén

Az elhasználódott autógumik új funkciókban (virágágyások, játszótéri játékok, stb.) való felhasználása nem újkeletű találmány, legalább harminc éve találkozhatunk velük idehaza is. Mint ahogy szerszámok, kidobásra ítélt gumicsizmák is újjászülethetnek a kertben, úgy ma már az autóalkatrészek lakásban való felhasználására is bőven akad jó és akár követendő példa. Manapság egyre inkább divatossá válik az az irányzat, melynek mottója: alkotni, létrehozni, teremteni valami újat, egyedit, és még jobb, ha azt valami régi, kidobásra ítélt tárgy újrafelhasználásával, átalakításával érjük el.

Régi autók lámpájából némi átalakítással készülhet hangulatvilágítás a hálószobába:A kipufogócsövek is új életre kelhetnek, szintén lámpaként:Tükör a fürdőszobába, egy gumiabroncs némi átalakításával:Teljes autóblokkok, melyek átalakítva irodabútorként funkcionálnak:Nappaliba dohányzóasztal – az autózás szerelmeseinek csakis ilyeneket:Azért ágynak sem utolsó egy ilyen régi Mercedes:Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum