Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Egyre olcsóbb a napelem, megéri beruházni!
Öt évvel ezelőtt még csak elvétve lehetett találkozni hazánkban napelemes rendszerrel felszerelt házakkal, mára pedig egyre több családi ház Hublot Replica Watches tetőzetén pillanthatjuk meg a napelemeket. Ennek oka részben a rendszer óriási előnyeiben, részben pedig egyre gyorsabb megtérülési idejében keresendő.

Villamos energia olcsóbban

Új családi ház építésénél ma már nem csak a kényelem és az esztétikus külső és belső terek kialakítása a cél, hanem egyre nagyobb Hublot Replica igény mutatkozik az energiatakarékos lakások kialakítása iránt.

A villamos energia folyamatos drágulása és a megnövekedett igény a lakosság részéről ráirányította a figyelmet az alternatív energiaforrások használatára. A fűtés mellett a villamos energiára fordított kiadásaink jelentik a legnagyobb tételt a háztartásokban, így nem véletlen, ha érzékenyek vagyunk ennek költségeire. A költségcsökkentés egyik lehetséges módja – a kevesebb használat mellett – ha lakásunkat vagy családi házunkat napelemekkel szereljük föl, és ezzel a megtérülési időt követően gyakorlatilag ingyen jutunk a villamos energiához. Ma még sokan szkeptikusak a napelemes rendszerek megtérülési idejét illetően, ám egyre többen látják be ennek előnyeit és mernek váltani.

Ahogy évekkel ezelőtt felismerték az emberek, hogy házaik hőszigetelésének kiépítése mennyire fontos költséghatékonysági szempontból, úgy válnak egyre népszerűbbé az alternatív energiatermelő rendszerek is.

Hogyan, mi, mennyi?

Mielőtt belevágnánk egy napelemes rendszer telepítésébe, nem árt tájékozódnunk: egy átlagos család éves villamos energia fogyasztása mintegy 2.500 kilowattórára tehető, ezt a felhasználást egy nagyságrendileg egy millió forintos beruházással ki lehet váltani, vagyis ez azt jelenti, hogy 10 év után már ingyen használjuk az áramot. A rendszer kiépítése után mintegy 30-40 évig működik ráfordítás nélkül, így 20-30 évig ingyen termel családunk számára villamos energiát – írja a napelemek-napkollektorok.hu oldal.

A napelemes rendszer előnyei

Magyarország földrajzi helyzetének köszönhetően kedvező paraméterekkel rendelkezik a napelemes rendszerek kiépítését illetően. A rendszer kiépítése a már említetteken túl számos további előnnyel rendelkezik, hiszen csökken a család energiafüggősége, egyre nagyobb megtakarítások érhetők el vele, ahogy nő a villamos energia ára, kiszámítható az áramtermelés, környezetbarát, az oda-vissza mérő órának köszönhetően a megtermelt energia nem vész kárba,hanem forintosítható.

Az előnyök mellett – mint minden rendszer – a napelemeknek is vannak hátrányos tulajdonságai: az egyik ilyen, hogy az energiatermelésünk nem lesz állandó, hiszen az függ az időjárástól, az évszakoktól, tehát teljes egészében nem függetleníthetjük magunkat a villamos energia hálózattól. Az általunk megtermelt fölösleges energiát a szolgáltató meglehetősen alacsony áron „veszi át”, további hátránya, hogy viszonylagosan drága még a hazai jövedelmi viszonyok között, így nem minden társadalmi réteg számára megfizethető a rendszer kiépítése. Ugyanakkor még ezekkel a hátrányokkal együtt is egy rendkívül hatékony, és évről-évre egyre olcsóbb, emiatt gyorsabban megtérülő beruházásnak számít, és további előnye, hogy szinte minden családi házra telepíthető.

Patek Philippe Replica Breitling Replica Watches

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum