Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Lakberendezési trendek az újévben – terrakotta, parafa, tapéta vagy fotó?
Ma már egyre nagyobb divatja van a letisztultságnak és az egyszerűségnek. Ez a fajta „minimál” stílus nem csak az öltözködésben és a kiegészítők terén hódít egyre jobban, de a frissen vásárolt vagy bérelt lakásokat is szívesen rendezik be az újdonsült lakók natúr színű bútorokkal és persze az elmaradhatatlan króm- vagy fémszínű felületek felhasználásával. Ha a végeredmény pedig túlságosan egyhangúra sikerülne, könnyedén megtörhetjük azt egy-egy jól megválasztott képpel vagy fotóval, esetleg élénkebb színű tapétacsíkokkal, vagy kisebb-nagyobb poszterekkel, vagy – persze a kreativitás ilyenkor is nagy szerepet játszik!

A 2016-os évben a lakberendezésben használt árnyalatok a természet színei köré csoportosultak, és bár még alig kopogtatott be az újév januárja a jégvirágos ablakokon, a tervezők máris készen kínálják az új lakberendezési trendeket a lakáscsinosítók számára. Tavaly leginkább a földszíneket, a szürke különböző árnyalatait, illetve a pasztellszíneket használták a beltéri falak nagyobb felületein, idén pedig csak néhány árnyalattal kell elmozdulnunk ezektől, ha lakásfelújításon törjük a fejünket. A 2017-es év legnépszerűbb színei a melegséget, otthonosságot sugárzó terrakotta, valamint az elegáns, kissé rideg, de modern sötétzöld, és persze a mindig divatos fehér színek lesznek. A naturalisztikus és praktikus parafa felületek pedig még tovább növelik a természet közelségének érzését.

Ha ragaszkodunk régi bútorainkhoz (vagy esetleg a büdzsé szűkös) bátran kárpitoztassuk őket újra az legújabb trendek szerint! Ebben az évben hódítanak a geometrikus minták és a szürke minden árnyalata a kanapékon, (szék)párnákon, és ágytámlákon, variáljunk velük bátran!

Mi a helyzet azonban akkor, ha szeretnénk valami extrém dolgot is csempészni az otthonunkba, ami egyedivé teszi azt – és persze tükrözi az egyéniségünket, ízlésünket is? A lakberendezők ilyen esetekre is felkészültek: még évtizedekkel ezelőtt előálltak a különböző mintájú és anyagú poszterekkel, melyeket annyi féle motívummal és fotóval tudunk ma már megvásárolni, hogy a végeredménynek tényleg csak a képzeletünk – és persze a költségvetésünk szabhat határt. Azon túl, hogy a gyártók kész kínálattal állnak elénk (akár tengerpartot, akár Micimackót, vagy akár híres épületeket látnánk szívesen a falunkon), bátran engedjük szabadjára a fantáziánkat, hiszen egyedi kívánságokat is falra készen kaphatunk meg. Természetesen ez sincs ingyen: míg a kész poszter- és fotótapétákat – persze mérettől függően – már 15-17 ezer forinttól kezdődően megvásárolhatjuk, addig az egyedi tervezésű dekoráció elérheti akár az 5500-6000 forintos árat is négyzetméterenként.

Merjünk kísérletezni az új trendekkel, legyünk bátrak – köszöntsük majd a tavaszt új színekkel!

Panerai Replica Watches Panerai Replica www.sintedi.com Hublot Replica Watches IWC Replica Watches IWC Replica www.luwatches.com
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum