Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Alakítsuk át a konyhát költséghatékonyan!
Beköszöntött a jó idő, ez a tavaszi megújulás ideje, amikor alapvető emberi igényünk van az újításra és a megújulásra. Sokan ezért kezdenek ilyenkor sportolni, mások pedig épp ezért takarítják ki vagy újítják fel a lakást. A felújítás nem elsősorban pénzkérdés, így ha unjuk a régi konyhát, és szeretnénk azt újjávarázsolni, ne habozzunk, vágjunk bele!

Konyhafelújítás fillérekből

Ha nem akarunk gyökeres változtatást a konyhában, akkor a felújítását is fillérekből meg lehet oldani, még az olyan látványos dolgokat is, mint a konyhabútor frontjainak felújítása vagy némi burkolatcsere. Ha ennél is többre vágyunk, például átalakításra, a helyiség nagyobbítására vagy kényszerűségből kell burkolatot cserélnünk a konyhában (mert például Hublot Replica Watches más mód, mint leverni a csempét és megbontani a falat), akkor természetesen mélyebbre kell a pénztárcánkba nyúlni, de néhány alapdolgot olcsón megúszhatunk.

Az egyik ilyen a festés: egy nap alatt teljesen újjá varázsolhatjuk a konyhát, ha átfestjük a falait egy merőben más színre, mint amilyen volt korábban. Már ezzel nagy lépést tettünk a változtatás felé, ám még többet tehetünk, ha a fal színével harmonizáló textilekkel is megújítjuk a konyhát: egy új abrosz, egy új függöny, pár új kép, és máris egy teljesen új konyha mosolyog ránk reggelente.

A konyhabútor cseréje több százezer forintos kiadást jelenthet, ezt megspórolhatjuk, ha csak a konyhabútor frontjait cseréljük le vagy festjük át: ezzel látványos eredményt érünk el ugyancsak. Ma már lehetőség van a frontok méretre készíttetésére, ha nem szeretnénk vele saját magunk bajlódni ezt is megtehetjük. Ha a festés mellett döntünk, akkor látványos és egyedi konyhabútort varázsolhatunk magunknak, engedjük szabadjára a fantáziánkat!Ne a burkolaton spóroljunk!

A legtöbbször a régi, idejétmúlt burkolat az, ami a konyha összképét jelentősen rontja, ezért a legjobb, ha nem ezen próbálunk meg spórolni. Gondoljuk át, hogy a konyha mely falain elengedhetetlen a csempézés, és hol mellőzhető, ha egy falat nem burkolunk, ahol nem igényli, azzal már sokat megtakarítunk a költségeken. Mint ahogy azzal is, ha a látható felületekre vesszük csak meg a drágább, dekoratívabb csempét, és a nem látszó részekre maradunk az olcsóbbnál.

Látványos kiegészítők

A nagyobb áruházakban fillérekért lehet konyhai dekoratív kiegészítőket vásárolni, amelyeket ízlésesen elhelyezve a konyhában, modern és látványos megoldásokat alakíthatunk ki. Díszes üvegek a konyhai fűszereknek, szépen elrendezett fűszernövények az ablakpárkányon, néhány konyhai hangulatú kép a falon, ha sikerül jól összeválogatnunk ezeket, akkor nagy szerepük lehet a konyhai harmónia megteremtésében. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a nem túl dekoratív tárgyakat (pl. mosogatószivacs, mosogatószer) ne hagyjuk elől, hiszen ezek nagyban ronthatják a kialakított összképet.

Ne feledkezzünk el a helyiség megvilágításáról sem: pár apró változtatással alapjaiban újul meg a konyhánk: egy különleges hatású, formatervezett mennyezeti lámpa, és a mosogató fölé, a felső konyhaszekrény alá elhelyezett spotlámpa, és egy-két mutatós hangulatlámpa, és a konyha máris fényben úszik!

Panerai Replica Watches Panerai Replica Fake Panerai Watches
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum