Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Rengeteg nyugdíjas nem jön ki a pénzéből, de ez megelőzhető!
Napjainkban már-már lerágott csontnak számít az állami nyugdíjrendszer, és annak működőképessége, vagy éppen ennek hiánya. Ami ennél sokkal fontosabb, az nem más, mint az öngondoskodás, és az ehhez leginkább megfelelő lehetőség megtalálása. S hogy miért is ilyen fontos előre gondolkodni, és biztos anyagi hátteret teremteni a nyugdíjas évekre?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyugdíjba vonulást követően sokkal több kiadásra lehet számítani, mint a munkával töltött évek alatt. Ugyanakkor tény az is, hogy a nyugdíj gyakran meg sem haladja az egykori havi bevételek nagyságát. Jogosan merülhet tehát fel a kérdés, hogy mégis miből finanszírozzuk a kiadásokat, és hogyan őrizzük meg a megszokott életszínvonalat.Míg a munkával töltött időszakban még általában jó egészségnek örvendünk, addig az évek múlásával sajnos egyre több egészségügyi probléma jelentkezhet. A gyógykezelések, a gyógyszerek, az étrend-kiegészítők és a gyógyászati segédeszközök rendkívül sokba kerülhetnek, és akkor még nem szóltunk az egészséges, változatos táplálkozásra való odafigyelésről, mely mellett szintén nem mehetünk el nyugdíjasként. Napjaink magyar valóságában rendszeresen szembesülni azzal, hogy a nyugdíjasok számára gyakran a mindennapi bevásárlás is gondot okoz, és szinte hónapról-hónapra élnek, ami ugyebár egy átdolgozott élet tükrében korántsem tűnik vonzó jövőképnek.

A világháló akkor is remek választásnak bizonyul, ha szeretné megtudni, mennyi nyugdíjra számíthat majd. A nyugdíjkalkulátor segítségével Ön is kiszámolhatja várható nyugdíja összegét, és hogy mennyit lenne érdemes félretennie öregkorára. Már havi néhány ezer forintos megtakarítással is megteremtheti a vágyott anyagi biztonságot, hogy élete alkonyán ne kelljen a nélkülözéstől tartania. Jó hír, hogy adókedvezményt is igénybe lehet venni a különféle öngondoskodási formák választásakor, mellyel éves szinten tovább növelheti megtakarításainak összegét. Célszerű minél korábban letenni a voksot egyik vagy másik nyugdíjcélú megtakarítási forma mellett, hiszen annál többet sikerülhet félretenni azokra az évekre, amikor az életszínvonal megőrzése érdekében erre valóban nagy szükség lesz.

Ahelyett, hogy a homokba dugná a fejét, válassza inkább az öngondoskodást és ezzel együtt a biztos hátteret, melyre mindig számíthat!

Panerai Replica Panerai Replica Watches Hublot Replica Watches IWC Replica
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum